Cumartesi, Ocak 01, 2005

Hayalleri Büyütmeli!

Yeni bir deftere başlamak, bir yolun ilk adımını atmak, elmanın ilk ısırığı ya da ucu yeni açılmamış bir kalemle yazılara niyetlenmek.. Yeni yılın ilk gününde sayfanın aklığına gölgeler düşürmeden, harfleri birbiri ardına kendiliğinden sıralamak bugün ayrı bir önem taşıyor. Yeni olanlar; Günün, yılın, defterlerin, kitapların yenileri bende yaşanmamışın telaşını büyütüyor en çok. İçlerinde gezindikçe belirenlerse kendini bazen takvimin, kimi zaman sayfaların bir yerlerine mutlaka kaydediyor..

Kimbilir kaç türlü çeşitli başladığımız yılın ilk günü bugün. Bu yıl neler olacak düşünürken hep aynı adrese gitti zihnim. Çetin Altan’ın bu soruya yanıt aradığı yazıyı okumadıysanız, mesela önce onu bulup okumalı derim. Başka neler yapılmalı düşününce; daha çok gülmeli derim, daha çok umut etmeli, her zamankinden çok hayal kurmalı, ütopik seyahatler yapmalı. İlla ki kitap okumalı, film izlemeli, en az bir şiir öğrenmeli, konsere gitmeli, sergi görmeli.. Odaların pencerelerini büyütmeli böylece, perdeleri açmalı daha çok ışık doldurmalı salonlara.

Bir türlü zaman ayıramadıklarımızı öne almalı, durup dururken dostları ziyaret etmeli, dünyanın öteki ucuna tatile gitmeli. Gazete okumayı sürdürmeli, fikir üretmeli sonra, sadece spor ve futbol hakkında değil siyaset ve sanat hakkında, tarih, toplum ve sosyoloji hakkında da.. Bilim üretmeli, müzik öğrenmeli, yazı yazmalı bir de, uçmayı öğrenmeli, paraşütle atlamalı, dağcılık yapmalı, dalmalı mesela.. Belki de en önemlisi aşık olmalı, uçmalı, yükselmeli..

Daha az yapılacaklar da var tabi ama onların hesabına girişmektense umutları çoğaltmalı, ki dilediklerimiz gibi, kaçındıklarımız da mutlaka yerini bulacaktır yaşananlarda. Belki de, sıralamaktansa usul usul yaşandığının farkındalığıyla geçmeli günleri. Hayal kurmayı unutmadan, düşlemekten vazgeçmeden.. İyi yıllar, iyi hayaller!

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home